Kul om Apor

Kul om Apor

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om apor, primater, leoparder och lejon. Några intressanta bilder och intressanta texter rörande gorilla och schimpanser kommer att komma upp här strax. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om makaker och gibbonapor på denna sida. Det är alltid bra att känna till en hel del om apor och veta var man kan hitta fakta.

Dvärgsilkesapan

Kul om apor Dvärgsilkesapan är den minsta apan på jorden. En fullvuxen dvärgsilkesapa väger omkring 100 gram och kroppen blir maximalt 15 cm.

Största levande apan

Största levande apan Gorillan är den största levande apan och en fullvuxen hane kan väga strax under 200 kg. Trots sin storlek och ibland skrämmande utseende äter den bara växter.

The Biggest Monkey Of The Planet

Världens största apa någonsin

Lustigt om gorilla Den största aparten som funnits anses varit Gigantopithecus som dog ut för omkring 100 000 år sedan. Denna apa fanns i Sydostasien och kunde bli tre meter hög och väga upp till 500 kg.

Flest apor

Flest apor Brasilien är det land i världen där det finns flest olika sortera apor. Det finns sammanlagt minst 145 arter av apor i de brasilianska Amazonas.

Apan klättrar

Apan klättrar Ju högre apan klättrar, desto mer visar hon baken.

Kinesiskt ordspråk

Apans känslor

Apans känslor Alla känner apan, apan känner ingen.

Svenskt ordspråk

De 10 Mest Roliga Aporna

Fem små apor hoppade i sängen

Apor pratar

Apor pratar Apor och gorillor kan också prata men väljer att hålla tyst för att undvika att någon sätter dem i arbete.

Rene Descartes

Capuchin Monkey & Mushy Banana

Roliga apor, katter & hundar


Apor finns hos

Allt aproligt om apor

Här kan ni klättra igenom massor av fakta om apor, makaker gorillor och andra primater. Det finns även en hel del kul info och lustiga bilder på aporna.Meny - Apor
Till förstasidan på www.apor.seHögst upp på sidan om aporLängst ned på sidan om primater
OrangutangGorillaBabianNyheter