Bästa om Apa

Bästa apan

Det finns många zoo dit man kan vända sig om man vill se en apa men det är ännu roligare att se apor i livs levande livet i det fria.

Det finns många olika reseföretag och reseagenter som erbjuder resor till länder där det finns apor. Flest och mest spännande apor finns i Afrika, Sydamerika och Asien.

Bästa sättet att se apor

Här kommer du få tips på var och hur du bäst kan se olika typer av apor.

Om du vill se fria apor på djurparker i Sverige är dessa de bästa ställena att göra det på:

  • Kolmårdens djurpark har gorillor, schimpanser och gibbonapor. Det närliggande Tropicarium har även marmosettapa, dvärgsilkesapa och pinchéapa.
  • I Borås djurpark finns det svarta Sulawesimakaker, Bomullshuvuds-tamarin, Borneoorangutang, Vithandad gibbon och Västafrikansk schimpans.
  • Skansen-Akvariet har dvärgsilkesapor och papegojor.
  • Eskilstuna Zoo har väldigt många apor so t.ex. alaotralemur, bomullshuvudtamarin, drill, gulbröstad kapucin, kejsartamarin, ringsvanslemur, röd panda, rödbukad lemur, svarthövdad dödskalleapa, svarthövdad spindelapa, tvåfärgad tamarin, vithandad gibbon och vitkindad gibbon.
Prioritet Apor Kommentar

1

Babianer Lättast att se babianer är att åka på safari till Sydafrika. Det är inte bara på safari du träffar på babianer utan det finns på många ställen och en sydafrikan ser ofta dessa om vilda hundar. I Sydafrika finns det också grön samt vitstrupig markatta i vilt tillstånd.

2

Gorillor Vill ni se vilda bergsgorillor är Uganda det rätta stället. Det kostar ganska mycket att åka på gorillasafari men mycket av pengarna går till att konservera deras habitat så det är värt pengarna.

3

Schimpanser Schimpanser finns framförallt i centrala och i västra Afrika och flest finns i det stora landet Kongo-Kinshasa.

4

Orangutanger Orangutanger finns i främst i Indonesien och en del i Malaysia. Orangutangerna bor på öarna Borneo och Sumatra.

5

Gibboner Gibbonapor finna i Sydostasien från Kambodja till Borneo och Java.

Andra roliga & intressanta apor

Det finns många reseföretag som erbjuder resor till områden med apor och har även speciella resor för att du ska kunna se livs levande apor. Det finns dessutom många andra mycket intressant och roliga apor att skåda.

Några apor som ni definitivt inte ska missa är dvärgsilkesapa, makaker och spökdjur.


Apor finns hos

Allt aproligt om apor

Här kan ni klättra igenom massor av fakta om apor, makaker gorillor och andra primater. Det finns även en hel del kul info och lustiga bilder på aporna.Meny - Apor
Till förstasidan på www.apor.seHögst upp på sidan om aporLängst ned på sidan om primater
OrangutangGorillaBabianNyheter